Uslovi kupovine

Kako biste uputili narudžbu putem web stranice www.zoeimama.com, morate biti stariji od 18 godina. Trenutno, dostava se vrši isključivo na teritoriji Bosne i Hercegovine. Također nas morate obavijestiti o adresi dostave i ostalim kontakt podacima (kao što su email i broj mobitela). Ovo možete učiniti putem torbe za kupovinu pri izvršenju narudžbe ili registracije korisničkog profila na web stranici.

Artikli u torbi za kupovinu nisu rezervisani sve dok narudžba nije poslana i potvrđena od strane društva ZOE d.o.o. putem email-a na vašu adresu.

Ugovor i potvrda narudžbe

Kada naručujete proizvode na web stranici, obavezujući ZOE d.o.o. ugovor o kupovini nastaje nakon što dobijete potvrdu narudžbe od društva  na email adresu koju ste naveli (Potvrda narudžbe). Potvrdu narudžbe ćete zaprimiti na email kada društvo ZOE d.o.o. procesuira narudžbu i zaprimi uplatu sredstava.

Plaćanje i valuta

Sve cijene na web stranici su izražene u konvertibilnim markama (KM) i uključuju PDV. Cijene se mogu mijenjati, a ponude mogu biti povučene u svakom trenutku.

Cijene od dana kada kupac izvrši narudžbu ostaju validne tokom čitavog procesa kupovine.

Društvo ZOE d.o.o. može s vremena na vrijeme ponuditi promotivne popuste sa ili bez promotivnog koda. Promocije sa kodom su generalno validne samo jednom i kada se kod jednom iskoristi, biće deaktiviran, te više neće biti validan.

Popusti se obračunavaju u trenutku potvrde kupovine. 

Popusti se ne mogu dodati naknadno na narudžbu, nakon što je narudžba potvrđena. Stoga morate provjeriti da je vaučer registriran prije potvrde kupovine i plaćanja. Društvo ZOE d.o.o. ne preuzima odgovornost za promotivne kodove ili promocije objavljene na drugim web stranicama. 

Društvo ZOE d.o.o. zadržava pravo da povuče promociju ili promotivne kodove u svako vrijeme.

Kada je kampanja ili promocija objavljena od strane društva ZOE d.o.o. u printanom ili digitalnom formatu, društvo ZOE d.o.o. ne dozvoljava kombinaciju više različitih promocija. Društvo ZOE d.o.o. stoga, u slučaju zloupotrebe kampanje ili promocije, zadržava pravo da otkaže narudžbu kupca.

Načini plaćanja

Društvo ZOE d.o.o. na svom online shopu zoeimama.com prihvata sljedeće načine plaćanja:

  • Kreditna/debitna kartica

Unutar našeg online shopa, implementirali smo najsigurniji online sistem plaćanja putem Monri platforme.

Monri Payments d.o.o. je pružatelj eCommerce usluge koji omogućava visokokvalitetne usluge u prihvatu i obradi transakcija elektronskim putem. Monri platforma je poznata kao vrlo često korišten sistem za online plaćanje, koji financijskim institucijama i trgovcima iz cijeloga svijeta nudi širok raspon jednostavnih, inovativnih i funkcionalno bogatih rješenja za obradu finansijskih transakcija. Dodatno, Monri je ISO/MSP, Internet Payment Service Provider (IPSP) i Payment Facilitator za Visa i MasterCard registriran od strane klijenata u regiji Jugoistočne Europe. Platforma za plaćanje i svi procesi licencirani su po PCI DSS Level1 standardu.

Podatke kartice unosite na stranici Banke, a kompanija ZOE d.o.o. nema pristup podacima o kartici.

Tajnost Vaših podataka zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.

Sva plaćanja bankovnim karticama će biti obavljena u konvertibilnim markama (BAM).

Monri platforma je dugogodišnji partner sa UniCredit bankom, a sa kojom omogućavaju sigurno i jednostavno plaćanje.

Bez obzira koju bankovnu karticu posjedujete i kod koje banke, možete izvršiti plaćanje na našem online shopu uz visoku sigurnost plaćanja karticama.

Na našem online shopu moguće je izvršiti online plaćanja proizvoda, a da proizvod preuzmete u našoj prodavnici Zoe & mama u Sarajevu, u ulici Franca Lehara 2. 

  • Plaćanje pouzećem

Prilikom dostave narudžbe na vašu adresu od strane kurira

Prilikom naručivanja proizvoda, možete odabrati opciju da plaćanje vršite pri preuzimanju proizvoda, tzv. plaćanje pouzećem. Kad dostavljač brze pošte stigne na Vašu adresu, možete pogledati proizvod i ukoliko je to proizvod koji ste poručili, plaćate dostavljaču gotovinom.

Plaćanje karticom na Vašoj adresi nije moguće.

  • Virmansko plaćanje

Ukoliko ste odabrali plaćanje putem virmana, putem email-a ćete dobiti upute za popunjavanje uplatnice i izvršenje uplate. Po primitku uplate, narudžba će Vam biti poslana. Rok za prispjeće uplate nakon izvršene narudžbe iznosi 5 radnih dana. Nakon toga se smatra da ste odustali od kupovine, te se Vaša narudžba poništava.

Dostava

Direktna dostava na adresu – cijena dostave za izvršene kupovine u konačnom ukupnom iznosu do 150 KM je 7KM, neovisno koliko artikala ste naručili.

Direktna dostava na adresu šalje narudžbu na adresu naznačenu od kupca tokom procesa kupovine. Isporuka naručenih proizvoda (robe) se vrši putem kurirske službe sa kojom ZOE d.o.o. ima zasnovan Ugovor, a na način kako je to definisano u ovim Uslovima.

Za izvršene kupovine u konačnom ukupnom iznosu iznad 150 KM, troškove dostave preuzima društvo ZOE d.o.o.

Trošak isporuke se iskazuje na fiskalnom računu Trgovca, zajedno sa cijenom robe, ali kao posebna stavka. Rok isporuke proizvoda (robe) iznosi 24/48 sati od dana potvrđene narudžbe. Izuzetno, za manja mjesta u Bosni i Hercegovini, rok za dostavu je do 72 sata od dana potvrđivanja narudžbe. Narudžbe zaprimljene do 14:30 sati šaljemo istog dana. Sve narudžbe zaprimljene nakon 14:30 sati će biti otpremljene sljedećeg radnog dana. Radnim danima se smatraju dani od ponedjeljka do petka. Praznici su neradni. Trgovac zadržava pravo da prije otpreme robe Kupcu putem kuriske službe telefonski provjeri tačnost podataka koji je Kupac dao prilikom narudžbe. U slučaju da su podaci pogrešni ili netačni, da je kupac nedostupan na dati broj telefona ili mobitela, Trgovac je ovlašten narudžbu otkazati.

Potpuno besplatno preuzimanje u poslovnim prostorijama društva ZOE d.o.o., u ul. Franca Lehara 2, 71000, Sarajevo, Bosna i Hercegovina u roku od 1 (jednog) dana od dana prijema potvrde da je narudžba spremna za preuzimanje putem e-maila, ličnim preuzimanjem narudžbe u narednim terminima:

    • Od ponedjeljka do petka u terminu od 10:00 do 22:00h
    • Subotom od 09:00 -22:00 h

Uslov za preuzimanje narudžbe u prostorijama sjedišta društva jeste da je prilikom odabra plaćanja i isporuke odabrana opcija „Preuzimanje u Zoe & mama prodavnici (Franca Lehara 2, Sarajevo): 0,00 KM“

Prodavac zadržava pravo da u bilo kojem trenutku iznos dostave (isporuke) koju snosi kupac koriguje na više ili na niže, što će biti regulisano izmjenama ovih Uslova.

Također, društvo ZOE d.o.o. ostavlja mogućnost da za vrijeme trajanja promotivnih akcija ili za narudžbe preko određenih iznosa (koje je ZOE d.o.o.  slobodno samostalno definisati u skladu sa svojom poslovnom politikom i ciljevima), uslugu dostave (isporuke) ne naplaćuje od kupaca ili pak da istu naplaćuje u manjem iznosu.

O svim izmjenama, promotivim akcijama ili iznosima narudžbi za koje se usluga dostave (isporuke) ne naplaćuje od kupca ili se pak naplaćuje u manjem iznosu, Krajnji korisnik (kupac/potrošač) će biti obaviješten na prigodan način prije kupovina i isti će biti obračunat prilikom odabra plaćanja i isporuke.

U slučaju da kupac ne može preuzeti proizvod, a tehnički problemi nisu vezani za Trgovca, već su uzrokovani od strane kupca, operatera ili treće osobe Trgovac ne snosi nikakvu odgovornost i nije dužan kupcu omogućiti preuzimanje ili isporuku robe bez naknade.

Promjena adrese

Ukoliko želite, možemo Vam dostaviti artikle na adresu, drugačiju od Vaše stalne. Molimo Vas da to naglasite pri izradi narudžbe, prije uplate sredstava.

Ukoliko promijenite mjesto boravka, molimo Vas da nas o tome informišete. Svi neophodni lični podaci koje nam pošaljete, će biti čuvani i zaštićeni na najbolji mogući način.

Close Korpa
Close Lista želja
Close Nedavno pregledano
Close
Close
Categories
zoe i mama logo

Prijavite se na naš newsletter!

Osvojite 5% popusta na prvu narudžbu i budite prvi koji će saznati za naše super ponude i nove kolekcije!

*generisani kupon kod ćete primiti na Vaš email u narednih 5 minuta.
newsletter