Predstavljamo brend Magna Tiles

Predstavljamo brend Magna-Tiles

Magna-Tiles je svjetski najpoznatiji i najkvalitetniji brand magnetnih igračaka! Jednostavno nemamo riječi kojom najbolje možemo opisati ovu igračke osim da su genijalne u svakom smislu.

Magna Tiles pločice nevjerojatna su igračka otvorenog tipa koja potiče simboličku igru.

Najveća vrijednost Magna Tiles pločica leži upravo u otvorenosti igre. To znači da dijete može beskonačno mnogo puta potpuno različito osmisliti igru. Takve igračke vrijedne su kroz cijelo djetinjstvo i apsolutno svako dijete zaslužuje bar jedan od mnogobrojnih setova koje Magna Tiles nudi!

Magna Tiles ima razne setove koji se razlikuju po broju komada u setu, bojama i oblicima. Pored osnovnih setova, posebnost brenda Magna-Tiles ogleda se u širokoj ponudi tematskih setova, kao što su setovi sa građevinskim mašinama, životinjama, cestama i autićima ili omiljenim dinosaurima – što ovaj brend izdvaja od konkurencije.

Magnetne pločice napravljene su od netoksične ABS plastike koja ne sadrži BPA, olovo i ftalate. Sve su pločice pričvršćene zakovicama za dodatnu sigurnost, a jedinstveni dizajn omogućuje čvrstoću proizvoda.

Dobre su veličine za djetetove ruke (preporučene za uzrast 3 + godine) i nude praktično učenje.

Koje su obrazovne prednosti magnetskih pločica?

Maštovita igra

Ovo je vjerovatno najočitija upotreba jer je važno da djeca svih uzrasta imaju vremena koristiti svoju maštu i samo graditi. Ako ugušimo njihovu maštu uvijek im dajući određenu strukturu za repliciranje ili dizajn, tada će im biti dugoročno samo teže razmišljati izvan okvira.

2D i 3D oblici

Magna-Tiles pločice dolaze u svim oblicima i veličinama i izvrstan su alat za djecu vrtićke dobi i nižih razreda za prepoznavanje oblika s kojima grade. Kako postaju stariji, mogu koristiti više pojmova za prepoznavanje oblika. Na primjer, započnite s paralelogramom i pređite na daljnje učenje i prepoznavanje geometrijskih oblika. Zatim potaknite djecu na razmišljanje da pređu sa upotrebe 2D oblika na stvaranje 3D oblika. Koliko vam kvadrata treba da sastavite kocku? Koliko vrhova ima?  Razgovori o matematici su beskonačni s ovim pločicama!

Izrada prototipova

Svi inženjeri i arhitekti stvaraju prototipove ili smanjene modele onoga na što žele da njihova konačna konstrukcija sliči. Za izradu prototipova mogu se koristiti različiti alati, ali Magna-Tiles nudi brz i jednostavan način za izgradnju, modificiranje i ponovno stvaranje u nekoliko minuta.

Nauka

Pola njihovog imena govori sve – magneti! Ove se pločice lijepe zajedno zahvaljujući magnetskim silama i bilo bi loše da ovo ne shvatimo kao priliku za učenje kako bismo naše mališane naučili o magnetima. Koji su polovi magneta, koje su vrste površina magnetske i popis se može nastaviti!

STEM izazov

Učenici uče kada su pred izazovom. STEM izazov nalaže djeci da oni planiraju, grade i testiraju. Isto možete učiniti s Magna-Tiles! I pogodite što – čak možete povezati zgradu s književnošću! Na primjer, pročitajte priču Tri praščića i izazovite djecu da sagrade kuću od Magna-pločica koju vuk ne može srušiti. Ili ih možete izazvati da naprave raketu koju će poslati u misiju na Mars, voz koji može primiti 5 putnika i još mnogo toga!

Zoe & Mama je ponosni distributer brenda Magna-Tiles i prva prodavnica koja je na tržište BiH dovela ovaj sjajan brend!

Uvjerite se za što su Magna-Tiles omiljena igračka u domovima širom Amerike koju obožavaju djeca, roditelji i nastavno osoblje!

Otkrijte čarobni svijet Maileg

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close Korpa
Close Lista želja
Close Nedavno pregledano
Close
Close
Categories
zoe i mama logo

Prijavite se na naš newsletter!

Osvojite 5% popusta na prvu narudžbu i budite prvi koji će saznati za naše super ponude i nove kolekcije!

*generisani kupon kod ćete primiti na Vaš email u narednih 5 minuta.
newsletter